DROBEK CLINIQUE...


Kosmetiku CLINIQUE používám už delší dobu. Mám občas možnost testovat jejich produkty, aniž bych tím zatížila peněženku a chci se podělit o svoje zkušenosti. Jde samozřejmě o subjektivní hodnocení. Každá pleť reaguje jinak, každá má jiné potřeby. Ale doufám, že pro vás tyhle informace mohou být užitečné.Sama si podobné tipy na blozích ráda pročtu a rozhodně na ně dám spíš, než na reklamy slibující nemožné - takže tohle je moje "troška do mlýna"...

Kdybych měla doporučit jeden jediný produkt /přesněji sadu/, od CLINIQUE, která rozhodně stojí za koupi, je to /už legendární/ "SYSTÉM PÉČE O PLEŤ 3 KROKY". V tomhle případě reklama nelže - vzhled pleti radikálně mění k lepšímu. Kromě vstupní investice to chce už jen důslednost a pravidelné používání."3 KROKY" tvoří  čistící mýdlo v tuhé nebo gelové podobě, exfoliační voda a vysoce hydratační krém. Pokud vás při představě, jak si myjete obličej mýdlem, následně ho "vysušíte" exfoliační vodou a ve finále zaplácnete  "nějakým" krémem jímá hrůza, zbavte se předsudků i obav. Jde jen o to zvolit správnou variantu pro vaši pleť. A s tím zase poradí profesionální personál, který má naštěstí tahle společnost na velmi slušné úrovni. Princip péče ve třech lahvičkách funguje v návaznosti jednoho kroku na druhém a třetím. Už jsem se sice  setkala s tím, že je někdo používá i samostatně, ale já jsem to nikdy ani nezkoušela. Pokud mají splnit to,co slibují - tedy zdravou, čistou, vitální pleť - nemá smysl od sebe tuhle partičku odtrhávat. Zázrak zvládne jen v plné sestavě. Jak jednotlivé kroky fungují ?

1.KROK - mýdlo LIQUID FASCIAL SOAP MILD pleť jemně očistí, zbaví zbytků make-upu a připraví na druhou fázi
2.KROK- pleťová voda CLARIFYING LOTION funguje na principu exfoliace - jemně a šetrně odstraňuje odumřelé buňky a kožní maz, zastavuje tvorbu akné, omezuje mastnou pleť, zbaví lesku, udržuje póry čisté a  menší, zároveň vyhlazuje jemné vrásky, sjednocuje barvu pleti, podporuje její schopnost přijímat další pěstící kosmetiku.Lotion existuje ve třech variantách podle typu pleti a zdaleka  není určen jen na tu problémovou a mastnou. Vyřeší i trable se suchou, šupinatou kůží, výrazně pomáhá  při zašedlé, povadlé, unavené pleti. Laicky řečeno - přirozeně a jemně podporuje pleť v seberegenaraci a obnově.
3. KROK - emulze DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION má velmi lehkou texturu, na  pleti ho skoro necítíte, přesto je vysoce hydratační a  udržuje pleť po exfoliaci v dobré formě.
CLINIQUE doporučuje používat TŘI KROKY ráno a večer. Přiznám se, že já si tuhle  proceduru /shrnutou do časového limitu tří minut/ nechávám na večer a bohatě mi to stačí. Pleť odlíčím pleťovým mlékem, na oči používám odličovací vodu. Pak už pokračuji od bodu jedna až do bodu tři - na hydratační emulzi ještě následně používám sérum a výživnější noční krém.

Pokud vás  pleť dlouhodobě zlobí, dělá neplechu a tvoří se na ní roztodivné věci, které se vám nelíbí, sáhněte po programu ANTI-BLEMISH SOLUTIONS. Jde o řadu vyvinutou speciálně pro aknózní pleť, přesto počítá s tím, že podobné trable se mohou objevit v kterémkoliv věku. Znečištěné prostředí, stres i hormonální změny udělají své... Pozitivní je, že pleť nevysušuje  víc, než je  nezbytně nutné. Jemná čistící pěna /cleansing foam/ působí preventivně  proti bakteriím a zmírňuje tvorbu mazu, exfoliační voda /clarifying lotion/ je v tomto případě o něco důraznější v odstraňováni odumřelých buněk, čištění pórů a zbavování přebytečného mazu. Tuto řadu používám minimálně, ale  mám jí v záloze pro případ, když se moje pleť zblázní. Pak se k ní s pokorou a vzpomínkou na pubertální léta vracím a vím, že mi pomůže. Lokální  problém vyřeší podle  mých zkušeností během 2 - 3 dnů. Posledním krokem je jemný hydratační gel Anti - blemish Solutions Clearing Moisturizer. Pomáhá pleť hojit, nezatěžuje ji a předchází vzniku zánětů. Na mě už je příliš lehký, navíc mírně stahující, ale u vážnější formy akné jistě skvěle funguje a hlavně hydratuje.

PLEŤOVÉ KRÉMY

YOUTH SURGE SPF 15 - poměrně nový krém, který CLINIQUE prezentuje jako elixír mládí. No, používám ho přes měsíc a dvacítku ze mě neudělal...:-). Ale je pravda, že mi maximálně vyhovuje konzistencí a má ještě několik dalších plus. Jde o vysoce hydratační krém. Je poměrně hutný, ale ne mastný - do nadcházejícího ročního období jako dělaný. Obsahuje technologii SIRTUINŮ, která umí předcházet projevům stárnutí a zároveň napravovat  už vzniklé škody. Při pravidelném používání zlepšuje texturu pleti a zpevňuje ji. V nabídce ve třech variantách podle typu pleti, na den nebo noc.

Druhým /mnou prověřeným a nejčastěji používaným/ krémem je MOISTURE SURGE EXTRA THIRSTY SKIN RELIEF. Vysoce hydratační krém bez oleje, který se hodí , když pleť"žízní". Má gelovou konzistenci a narůžovělou barvu. Na pokožce jakoby okamžitě "zasychá", přitom nestahuje, zmatňuje, ideální na horké letní dny i pod make-up. Díky svému specifickému složení se dá použít i přes nalíčení během dne, bez rizika, že napáchá vizuální škodu. V silné vrstvě spolehlivě funguje jako intenzivní hydratační kůra /zvlášť, když se zapomenete v nějakém zakouřeném báru, moc toho nenaspíte a  ráno vám to pleť při pohledu do zrcadla pěkně vyčte/. Zkrátka pomocník pro každou chvíli i  životní situaci.

VYCHYTANÉ VYCHYTÁVKY

Je-li něco, čím se CLINIQUE záklíná, je to proces"exfoliace". Nechci si tu hrát na naučný slovník, takže velmi stručně - jde v podstatě o nám všem dobře známý princip peelingu. Tedy odstraňováni vrchních odumřelých buněk z povrchu kůže. Trik je v tom, že standartní mechanický peeling není ke kůži příliš šetrný a  může jí i poškodit. Exfoliace je mnohem jemnější, vhodná i na citlivou pleť a každodenní použití. Přípravek pracuje sám díky svému složení, bez  "hrubé" síly a pleť se sama vyloupne do krásy.
První z mých soukromých tipů je výborná varianta pro věčné "spěchálisty" TURNAROUND INSTANT FACIAL - neboli peeling a maska v jednom, ale efektivnější : nanesete, necháte 5 minut působit, poté krouživými pohyby smýváte teplou vodou. Nejrychlejší hack, když potřebujete  pleť rychle dostat do formy. Pokud si tuhle proceduru dopřejete  2-3 týdně, kosmetička vám bude i po čtvrt roce tvrdit, že jste u ní přeci nedávno byla. Druhý přípravek z této řady je sérum TURNAROUND CONCENTRATE VISIBLE SKIN RENEWER - vysoce koncentrované, velmi lehké sérum, které urychluje proces regenerace pleti. Sjednocuje její tón, vyživuje, vylaďuje...fakt umí zázraky. Používám na noc, po "3 krocích".

A na závěr trojitý hattrick proti neduhům každé kombinované pleti - bojovníci proti lesku a rozšířeným pórům :
PORE MINIMIZER T-ZONE SHINE CONTROL : název mluví za vše - jemný krém/gel, který redukuje lesk, zmatňuje pokožku v T-zóně, dá se použít kdykoliv během dne pod i přes make-up. Pudr sebou dávno nenosím, tuhle věcičku pro jistotu vždycky.
PORE MINIMIZER REFINING SERUM : sérum, které "posiluje stěny pórů a dělá je téměř  neviditelné" :-)...netušila jsem, že tahle problematika je až tak sofistikovanou záležitostí , ale něco na tom bude. Zmatňuje, ozdravuje, pleť v T-zoně je  sjednocená.
PORE MINIMIZER THERMAL  - ACTIVE SKIN REFINER : výborný ale trochu zrádný přípravek doplňující péče...při kontaktu s vodou se na obličeji okamžitě zahřívá, tím pádem z pórů efektivněji odstraňuje nečistoty a setsakramentsky prokouknete, ALE pokud máte jakékoliv drobné poranění na obličeji /stačí i čerstvě vytrhané obočí /, pálí to jako ďas...takže používat jen na zdravou a nepodrážděnou pleť !

CLINIQUE má celou řadu dalších přípravků, které tu teď na  mě uraženě koukají a mlčky mi vyčítají, že  jsem je nezmínila...ale třeba  na ně příjde ještě řada. Má ale i pár takových , za  které je /alespoň podle mých zkušeností/ zbytečné utrácet. V mojí osobní " hitparádě" je smete mnohem dostupnější a cenově přijatelnější kosmetika...ale o tom třeba příště. Pokud vám byl tenhle příspěvěk v něčem užitečný, napiště. Pokud ne - nepište. Ať se zorientuji, jestli tu podobné recenze budou mít své čtenáře...:-)

Komentáře

  1. Super článek, ale moje peněženka ti asi moc nepoděkuje. Používám od Clinique 3 kroky s tuhým mýdlem (mě zrovna ten pocit, že si myju obličej mýdlem, dělá moc dobře :-). Ale po tvojí recenzi budu potřebovat i Youth surge a Turnaround instant facial. Takže já hlasuju za víc takových článků :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní článek! Mně zaujalo, že PORE MINIMIZER T-ZONE SHINE CONTROL se dá použít na make-up, to by chtělo foto před a po.:-) Děkuji a těším se.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Blanche : Budu se snažit v rámci objektivity přidat i pár "srovnávacích" článků - ne všechno od Clinique /podle mých zkušeností/za ty peníze opravdu stojí...:o). Mám tu i pár věcí z dekorativní kosmetiky, také jsem zkusila make-upy...ten, který mě nadchnul už neprodávají :-(. Ten další mi už tak fantastický nepříjde...Díky za comment, Blanche ! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jana: Zajímavý nápad - jen si nejsem jistá, že budu schopná nafotit to tak ,aby byl rozdíl zřejmý...ale zkusím to :o).

    OdpovědětVymazat
  5. clinique moc chvalim! kamaradka ma po nem ve svych 29 letech plet jako miminko.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za tipy, já používám zatím pouze Clinique make-up a moc mi vyhovuje. A to poradenství tam je úžasné, já sama bych si podle svého odhadu vybrala úplně jiný odstín, ale poradili mi a jsem mile překvapená, že mi opravdu sedí. Na pleťovou kosmetiku se chystám, určitě se budu ptát po některých věcech z těch Tvých tipů, ale určitě si nechám zase poradit.. Musím si ten článek uložit.. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky