CLINIQUE PODRUHÉ ANEB DROBEK SROVNÁVACÍ

Pleťové mléko a odličovač očních partií. Každodenní /a také nezbytní / pomocníci pro základní očištění pleti. Do boje o mojí přízeň proti sobě nastoupily dva exempláře z konkurenčních laboratoří - GARNIER proti CLINIQUE. Kdo vyšel z ringu jako vítěz ?


Přiznávám, že bojovali dvě stálice proti dvěma novinkám. Ověřený GARNIER versus respektovaný CLINIQUE. Tak to vezmu popořádku :

RINSE-OFF EYE MAKEUP SOLVENT od CLINIQUE 
Podle charakteristiky tento odličovač odstraní oční make-up rychle a bezpečně. Je bez parfemace, bez oleje, určený i na citlivé oči a ideální pro nositelky kontaktních čoček. Ani po opakovaném používání mě bohužel o své vyjímečnosti nepřesvědčil - hlavní roli v tom hrál fakt, že jsem po jeho použití měla opakovaně podrážděné a slzejíci oči. Nevím, jestli jsem reagovala na nějakou jeho složku, ale tenhle odličovač u mě totálně propadl. A kdybych ho měla kupovat za tu /maloobchodní/ cenu ? Další důvod k tomu, aby mé oko zaslzelo...

 ODLIČOVAČ OČÍ ESSENTIALS GARNIER SKIN NATURALS:
 Tenhle přípravek se zaklíná podobnými vlastnostmi a účinky, jako výše  uvedený - rychle, účinně a bez podráždění odstraní oční make-up, je oftalmologicky testován, bez oleje a tak dále a tak dále...ale na rozdíl od adepta z Clinique na  mě funguje. Nevím, jestli je to těmi výtažky"z ovoce a květin" /bůhví, kolik jich tam opravdu zůstane/,ale pro mě je podstatné, že třemi tahy oči odlíčím, neslzím a nemám  pocit "vysušené" kůže.
SKÓRE   1 : 0 pro GARNIER

Ale  jdeme do druhého kola
TAKE THE DAY OFF CLEANSING MILK od CLINIQUE
   "Jemné odličovací pleťové mléko, které zanechá pleť jemnou a čistou. Vhodné pro všechny typy pleti. Neparfémováno, testováno na alergii "- tvrdí Clinique. Můj soukromý závěr ? V první řadě přiznávám, že tolik prosazovaná "bezparfemace" mi v případě kosmetiky moc nevyhovuje. Je to jistě znak kvality daného přípravku /minimum chemie, příroda nade vše!/, ale já jsem asi do téhle fáze ještě nedospěla.Navíc si myslím že i "terapie vůní" má v případě kosmetiky svůj význam.Tudíž to první, co mi nesedlo, je zvláštní odér odličovacího mléka bez vůně. Konzistence je lehká, pleť mě po použití trochu štípala. Netuším, z jakého důvodu. Možná z přemíry kvalitních složek :-). Závěr ? Odličovací mléko zůstává v záloze pro případ krize a momentálního nedostatku. Ale to je také vše...

GARNIER SKIN NATURE ESSENTIALS - ODLIČOVACÍ MLÉKO PRO NORMÁLNÍ A SMÍŠENOU PLEŤ  
 "S výtažky z ovoce a mikrooleji účinně čistí pleť a odstraňuje make-up"
Stručně - odličovací mléko, které mi vyhovuje ve všem : lehkou nemastnou konzistencí, "čistou" a příjemnou  parfemací a účinností. Nedráždí, výborně ho snáším.
SKÓRE : 1 : 0 pro GARNIER
CELKOVÉ SKÓRE 2 : 0  pro GARNIER

Jsem zastáncem toho, že kvalita má svojí cenu. Ale je příjemné alespoň občas zjistit, že
i nesrovnatelně levnější věc vám přinese stejný efekt, lepší pocit a menší vítr v peněžence :-).
 A co vy ? Kde kupujete "hodně muziky za málo peněz" ? :o))

Komentáře

  1. Já vidím "hodně muziky za málo peněz" to, když je něco účinné a vydrží dlouho. I když jsem věrná Lushi, jako skvělou odličovací pleťovou vodu bych doporučila červenou Biodermu na citlivou pleť. Řasenku sundá bez pálení očí a zarudnutí.

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám už rok Avéne a je boží. Ale já mám prostě moc suchou pleť, takže parfemace nesnesu, protože se mi pak dělá ekzém. Avéne mi vyhovuje. není to sice nejlevnější, ale jejich krém mám už 3/4 roku a pořád tam dost zbývá :)
    Ale tyhle hodně drahé věci nekupuju...mně by bylo líto peněz :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám zlatou střední cestu - a to odličovadla z lékárny, postupem času jsem se propracovala k tomu, co mi vyhovuje - tj. Bioderma a La Roche.
    Jinak opět super článek!

    OdpovědětVymazat
  4. DÁMY- děkuji za vaše tipy a omlouvám se , že delší dobu zůstaly bez komentáře - ale minimálně jste mě předvědčily, že "něco na té Biodermě je" :o)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky