KRITICKÝ DROBEK PLNÝ OTÁZEK

UPOZORNĚNÍ !
Tento článek dokazuje značnou míru mojí kritičnosti a vysokých nároků ;-).

CO HLEDÁM NA FASHION BLOZÍCH NEBO NA BLOZÍCH JIM PODOBNÝCH ?
Osobitost, vtip, svůdný lesk marnivosti, střípky parády, občas špetku něčeho "k zamyšlení" a ano - hledám KRÁSU.Ovšem ne tu z magazínů, vyretušovanou do kýčovitosti - ale všední, reálnou, která má soudnost. S odvahou k odlišnosti. Nepředstírá, ale také neodhaluje vše. Ví přesně, kde je ona hranice. Je čistá. A kdyby to šlo, i přes obrazovku počítače zavoní...Přiznávám se otevřeně - na blozích se chci dívat na krásné lidi a zajímavé věci. Krása je relativní pojem a každý na ni má vlastní  metr.Tím pádem nebudu popisovat, jak jí měřím já. Ale říkám na rovinu - dost přísně. Jen tak něco /a někdo/ se mi nelíbí :-). Na druhou stranu je jasné, že krásná osoba k zajímavému blogu sama o sobě nestačí. Ovšem hrdě prezentovaný nevkus, nevzhlednost, neupravenost ve stylu - "já to takhle mám, a komu se to nelíbí, ať na to nekouká" - mě spolehlivě odradí. To nic nemění na faktu, že blogový "kyberporstor" je svobodnou zónou a každý se v něm může  prezentovat, jak sám uzná za vhodné. Já se pak svobodně rozhodnu, na co /a na  koho/ se budu dívat, co budu číst.
Někdo je mi prostě sympatický. Neznám jeho hlas, ani způsob vyjadřování. Ale buď se mi líbí, co píše, nebo se mi líbí, co vidím na zveřejněných fotkách. V ideálním případě se mi líbí obojí. Takový člověk má něco milého v očích, úsměv, který není "jen" úsměvem pro fotografii /který bravurně zvládá Suzie :o)/ a  mému oku lahodí. Neznám ho a přeci s ním cítím jakési sdílení. A někdo jiný je prý fashionblogovou ikonou a na mě působí jako zašmudlané a trochu upatlané děvčátko, které ráno popadlo,co mu pod ruku přišlo a to na sebe obléklo /ale vzalo si k tomu podpatky:-)/...Jiný je v komentářích chválen za úžasné outfity a originální  styling, jen já se nemohu zbavit pocitu, že na dané proporce zkrátka někdy moc nepasují...a  tak občas nakouknu, usměju se nebo podivím a jdu o blog dál.A jak se tak toulám těmi blogovými světy,občas žasnu a v hlavě se mi rojí  spoustu otazníků...Čemu dáváme přednost - trendu nebo vlastní osobitosti ? Myslíme na to, co nám doopravdy sluší ? Víme to? Nebo kupujeme a oblékáme šaty, co se nám líbí na druhých ? Dovedeme se  na sebe v zrcadle podívat zdravě kritickýma očima?

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik fakticky investujeme do svého těla a vzhledu a kolik do jeho oblečení, ověšení a "povrchového" vyladění ? Jaký je poměr částky, kterou vydáme za kvalitní a zdravé jídlo, pití , vitamíny, cvičení, za masáž, ale třeba i za vyřešení nějakého zdravotního nebo kosmetického problému? Neplýtváme zbytečně penězi na věci, které nás baví jednu sezónu, místo abychom více investovali do našeho těla, rozumně ho kultivovali a starali se, aby jsme to nejhezčí byli my a ne naše šaty?

Komentáře

  1. zajimavy clanecek, nektere veci mam jinak, ale i proto sleduju blogy, abych videla, jak premysli jini :)

    hodne me zaujal ten posledni odstavec o pomerech investice do tela a do obleceni.. snazim se mit vlasy a plet atd v poradku, protoze simyslim,ze kdyz mas v cajku tyhle veci, muzes na sobe mit klidne levne obleceni, a bude to vypadat v pohode (ale i u pojmu levne obleceni bych se pozastavila..).. porad tu ale zustava jeste jedna vec, a to vnitrni ja, tj ani ne telo, ani ne obleceni, ale ta dusicka, co tomu vsemu sefuje :) takze knizky, divadlo, filmy, koncerty, casopisy, rozhovory s prateli... je fajn umet si vyvazit vsechny tyhle tri stranky..
    kazdopadne ja beru modu trosku jako experiment, co jeste jde, co ne.. a nekdy to je ok, nekdy se necitim, samozrejme nepujdu ven v necem, v cem uz v kabince vim, ze sice to je trendy, ale necitim se v tom. ale zas si to nekdy chci aspon zkusit v kabince, co kdyby.. (a pak vratim na raminko)
    v nasem veku uz ale plus minus vime, kde je nas styl, jake strihy nam sedi atd :) a ty 15-20lete blogerky maji jeste jednou tolik casu, nez si ten svuj najdou :)
    ale jak jsem uz psala, i diky blogu u sebe objevuju nove moznosti, byl to i jeden z duvodu, proc jsem si ho zalozila, abych k tomu novemu objevovani mela nejakou zpetnou vazbu.. vzhledem k tomu, ze jsi muj folower (dekuju :))tak me tesi, ze i tve prisne oko ma osoba obcas zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsané. Je pravda, že je mi plno slečen, co mají hodně followers nesympatických a pak jsou tu blogy, kam chodí jen pár lidí a přesto jsou podle mě kvalitní. Ale to je ta svoboda kyberprostoru, co člověk, to jinej vkus a každej blog si najde svého čtenáře. Já mám občas problém s tím, že narazím na blog, kde se slečna umí skvěle obléknout, ale ty fotky stojí za starou belu, neumí ani zaostřit. Tohle nepřekousnu :-) A ta myšlenka s tím, kolik investujeme do povrchových věcí je krásná. Až jsem se docela zastyděla... :-)
    A ještě musím souhlasit s Lenkou nademnou - tím, že mám blog si nějak víc posouvám hranice v tom, co můžu a co už ne.

    OdpovědětVymazat
  3. Simsalabim : Téma "vnitřního já" - tedy té nadstavby nad fyzickou schránkou, o které píšeš - je úplně na místě. Jak říkávají babičky : "Co s krásnou vázou, když je prázdná." Já se jednoznačně stavím i za kvalitní obsah :o). Jen jsem si říkala, že do jednoho příspěvku bych obojí prostě nedostala. Tak jsem se rozhodla jít "po povrchu".Jinak absolutně souhlasím s tím že k mládí patří experimenty a hledání. A když už je mládí v "pokročilejším stádiu" :o), má to bonus alespoň v tom, že se člověk lépe zná a víc toho o sobě ví.
    I pro mě jsou fashion-blogy inspirací /určitě větší než módní časopisy/ a už pociťuji, jak mě i za tu krátkou dobu, co je sleduju, ovlinily...:-). Děkuji za tvojí reakci a názor.

    OdpovědětVymazat
  4. Blanche : Tak tak.
    - každé zboží má svého kupce a každý blog svého čtenáře. Otázku "investic do povrchových věcí" si pokládám dost často.Taky bojuju sama se sebou -radost z nákupu nových hadříků je okamžitá, všechno ostatní je běh na dlouhou trať :o). Ale nutí mě to přemýšlet - zvažuju, co opravdu potřebuju, co si chci koupit na sebe a co chci investovat "do sebe"...Vidím to tak, že sebekrásnější šaty na neudržovaném těle nebudou vypadat hezky. A že i ten nejúžasnější make-up nezakryje špatnou pleť. Díky za comment, Blanche.

    OdpovědětVymazat
  5. to je vždycky pěkný, když najdu nějaký text, který jako bych psala já. taky mě občas přepadnou myšlenky jako třeba jestli nejsem marnivá, povrchní a nakupující...ale třeba já se snažím za oblečení, doplňky a kosmetiku nedávat víc než je nutné. na každou věc mám svoje limity a myslím že se mi docela daří lovit. dnes jsem přitáhla tři narvaný tašky oblečení, dárků a kosmetiky a vše za pět stovek. a to se mi i líbí na blozích. nějak mě nebaví ty dokonalé slečny, do na sobě mají jen diory, chanely,a věci co si obyčejný smrtelník nemůže dovolit, všechno jen jednou a vlastně až na značku na tom není nic moc zajímavého a originálního. inspiruju se ráda, ale nějak mi v tomhle chybí duše, dobrodružství při lovu, NĚCO.. jej, to jsem se zas zamyslela. jsem tak plná dojmů, že jsm někde ztratila nit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky