PREZIDENT VŠEHO LIHU

Záběry ze slavnostní ceremoniálu u příležitosti vyzvednutí českých korunovačních klenotů už viděl asi úplně každý. Prezident republiky se na ně dostavil - po oslavách na ruském vyslanectví - zmaštěný, jak zákon káže.To bylo na první pohled jasné i abstinentovi. 


Česká lidová tvořivost nezklamala, takže internet vzápětí zaplavily obrazové fotomontáže i /více či méně/ vtipné komentáře, které si ze Zemanova vrávorání a přitroublého výrazu patřičně utahovaly.
Za sebe ale musím říct, že jsem po téhle podívané cítila vztek a vzápětí i regulérní bezmoc. Dobře - demokraticky jsme si zvolili prezidenta, který je prokazatelně alkoholik. Ale že se zlinkuje před tak vyjímečným aktem, je stejné, jako by na symboly naší země flusnul. A my, asi v souladu s pověstí "Švejků", se tím /soudě podle komentářů pod články/ výborně bavíme. Místo abychom dali najevo, jak hrubě tím urazil to, co reprezentuje naší historii a před čím /ještě/ máme úctu. Aktuálně toho totiž moc není. Nechci používat velkohubá a patetická slova, ani si hrát na kdovíjakou vlastenku - ale TOHLE už je vážně moc.
A když to ještě prezidentova kancelář slovy mluvčí přisolí pohádkou o lehké viróze, kterou neváhá opentlit větou, že indispozice Miloše Zemana "bohužel došla do takové fáze, že se mu při výstupu z komnaty zamotala hlava, což bylo způsobené právě horečkou a nachlazením", musím dýchat hodně zhluboka...

Já prostě nechci, aby se prezident naší země choval jako dobytek! Já nechci, aby ze mě jeho hradní poskokové dělali blbečka! Co s tím sakra můžu dělat /kromě toho, že se vykřičím na blogu/ ???
 
Snad jen možná začnu chápat postoj Ivany Zemanové, ze které jsem - jako z první dámy - poněkud rozpačitá. Dalo se to čekat. Od začátku dávala najevo, že z mocenských ambicí svého manžela nemá radost. To nebude jen její uzavřenost a plachost, která se s protokolárními povinnostmi prezidentovi choti příliš neslučuje...Zřejmě dobře ví, že závislosti jejího manžela, donedávna schované za zdmi stavení na Vysočine, budou mnohem víc vidět. A asi tuší, jak trapná a ubohá to může být podívaná. A teď už nejen pro ni.







Komentáře

  1. Ano, ano, ano! Nejsem vlastenka, nemám tuhle zemi ráda, přesto je mi z toho člověka trapno a smutno. Je to neskutečné arogantní buranství, jeho i těch lidí, co ho neuhlídají. Fuj tajbl.

    OdpovědětVymazat
  2. Stud a obrovská bezmoc - to jsou převládající pocity. A to jsme na začátku.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za vaše komentáře a reakce.
    Šance na změnu za pět let.Do té doby to budeme muset vydržet.Držme se :-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky