DROBEK PŘED USNUTÍM...

V tomhle zákoutí teď tvořím svůj blog. A odtud také nahlížím do těch vašich. Jediné, co tu mám navíc /a co na  fotce není/, je sklenička vína, která mi dodává pocit absolutní relaxace. Denní povinnosti jsou splněny a mám čas pro sebe. Je to jedno z mála míst v bytě, jehož spravedlivá polovina je opravdu "jen moje". A ačkoliv ji mám ráda a moc dobře vím, že bohatě stačí, dochází mi, že bych / k absolutní spokojenosti/ potřebovala o špetku víc. Chybí mi dva privátní prostory. Vlastní pracovní stůl a - tak zvaná a v ložnicích babiček obdivovaná- "toaletka". Při zařizování a plánování našeho bytu jsem na ně nějak zapomněla. Byly jiné, důležitější, které vyžadovaly svůj prostor. Ale teď je mi to trochu líto. Své "holčičí" zóny trochu postrádám...Jistě, nic není ztraceno. Téměř vždy a takřka všude se dají nalézt zákoutí, které s trochou dobré vůle a invence splní, po čem člověk touží. Asi by to šlo. Ale v našem bytě /který není miniaturní, ale nadbytečným prostorem také neoplývá/ už by byly kdekoliv trochu nepraktické a vždycky by tak trochu překážely. Strategicky výhodná místa jsou prostě obsazena. Takže - jsem spokojená s tím, co je. Když chci, tvořím na  kuchyňském stole /má díky tomu už několik jedinečných šrámů /. Líčím se v kuchyni u baru /je tam nejlepší světlo, můžu sledovat ranní zprávy a koukat na  muže, jak snídá/. A když pracuji na  počítači, tak převážně z postele...Ale přísahám, že ve svých budoucích domovech už na svůj "holčičí mikrosvět" budu myslet s předstihem. A rozhodně s ním budu počítat hned od začátku. Takže jestli jste právě teď ve fázi stěhování, budování, zařizování a plánování - nezapomeňte při něm i na to SVOJE oblíbené zákoutí...Ať vám po čase nechybí :-)  

Komentáře

  1. Nádherné místo! Máš pravdu, soukromý prostor je opravdu moc důležitý, já bych se bez vlastního prac.stolu neobešla, ale po toaletce toužím taky. Náš byt je bohužel z kategorie těch menších a tak si o ní zatím můžu jenom snít.. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, tady bych chtěla taky tvořit a relaxovat! Není nad to si takovou pohodu kolem sebe vytvořit, to je pak radost tam lenošit. A s tím toaletním stolkem máš naprostou pravdu i v budoucí maličké ložnici bude mít čestné místo!
    Měj se báječně.

    OdpovědětVymazat
  3. Alya: Dokud je o čem snít, je to báječné. Splněné sny jsou krásné, ale ty nesplněné někdy ještě krásnější - a sen o toaletce je určitě dosažitelný.Takže nám držím palce v budoucích působištích.A děkuji za milý comment, Alyo :-)
    Sharka: Tvůj blog je okouzlující,úžasně čistý, inspirativní,takřka"voňavý" - a soudě podle něj kolem sebe i pro druhé tvoříš úžasné věci..takže pozitivní comment od tebe potěší dvojnásob :-). Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné zákoutí :), tak to má být!!! I já tvořím u jídelního stolu a líčím se, kde je zrovna nejlepší světlo :)) ,ale i tak si doma vytvářím pidi zákoutíčka, kde je mi dobře :) hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera, hrozně se mi tvoje zákoutí líbí. Úplně mě to donutilo představit si svůj budoucí život v nějaké chaloupce a mít tam podobný kout.

    OdpovědětVymazat
  6. swweethome-countryhome: Pěkný den i tobě a díky za milý kometář. Vivat "pidizákoutíčka" :-))
    Blanche: Všechno bude - ve správný čas a na správném místě ;-). Moc ráda tě tu zase vidím, Blanche. Vážně moc...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky