NAVONĚNÝ DROBEK

Vůně se v tomto případě zprostředkovat nedá - bohužel. Tak si trochu vypomůžu slovíčky, abych se podělila o dvě /staronové / "vyvoněné" lásky. Tou první je MaxMara Le Parfum. Na trhu je od roku 2008 a jejím autorem je Vincent Schaller.Odkaz ke značce módního domu je zřejmý už z precizního provedení krabičky i samotného flakonu. Vnější obal se pyšní látkou, parfém samotný po obvodu zdobí stuha.


 Má překrásný tvar evokující ženské křivky a také elegantní podestu, která ho udržuje v té správné "modelkovské" póze...


Vůně je trochu překvapivě inspirována světem mužských parfémů a  říká se o ní, že je "vytvořena s přesností bezvadně střiženého hedvábného obleku". Myslím, že trefněji to vyjádřit nejde-pro mě je sofistikovanou vůni luxusu a jedinečnosti. Je to druh parfému, který nenechá v klidu. Není vlezlý svojí neodbytnou vtíravostí /a že to některé parfémy - nebo jejich majitelky? - umí/, ale přitom je rafinovaný tak akorát. Přesněji řečeno - tak akorát pro mě. Jaký
je? Ačkoliv jde o typ květinové vůně, není přeslazený. Lipové a santalové dřevo spolu s pižmem tvoří základ. V srdci parfému ucítíte svěžest marocké růže, jasmínu a frézie. Hlavu tvoří mirabelka a růžový pepř, navrch posypaný muškátovým oříškem. Závěr ? Suchá, kořenitá a přesto svěží vůně. Max Mara Le Parfum je mým parfémem na večer - a také na chladnější roční období. Tím pádem mám jeho vůni spojenou se společenskými akcemi, večírky nebo divadlem. A také s elegantnějším oblečením i celkovým vzezřením. Společenská sezona vrcholí - třeba se necháte inspirovat :-)

Druhou /podstatně starší/ voňavou závislostí je toaletní voda NOA od Cacharel. Byla to láska na první pohled - a to doslova. Čich přišel na řadu až později...Byla jsem tak okouzlena reklamním plakátem, že jsem ani na vteřinu nezapochybovala, že by parfém s názvem tak magickým, obalem tak nadpozemským a tváří tak kouzelnou,mohl být špatnou volbou.


Dostala jsem ho tehdy k vánocům a přísahám, že jsem k němu poprvé přivoněla až pod stromečkem. Od té doby už jsem něco tak "lehkovážného" neudělala, ale zato jsem si ověřila, že intuice je někdy nad všechny analýzy :-). Od té doby stojí na pomyslném vrcholu v mojí soukromé hitparádě vůní a ikdyž je někdy krátkodobě sesazen konkurencí, vždycky se po čase vrací do čela. Ta vůně mi zkrátka sedne. Evokuje ve mě čistou, harmonii a také všechny odstíny bílé. Možná proto, že hlavu parfému tvoří bílé květy, benzoin a cedrový mech. Srdce pak zelené tóny rostlin, koriandr, santal a kořeny kosatce. Základem je mléčné pižmo, kávový hrášek a pačuli. Ne že bych si potrpěla na symboly, ale obal má představovat perlu, která evokuje věčnost života a otevřenost. Kulička uvnitř symbolizuje srdce, které bloudí a hledá mír na zemi...
Na trh byl NOA uveden v roce 1998, o rok později získal ocenění Evropský parfém roku.

Komentáře

  1. Tu Maxmaru mám v nose ještě teď, krásně jsi to popsala...škoda, že tu Noa nemám očichanou :-( Ale parfémy, to je moje. Docela je střídám a tak mám vždycky nějaký spojený s určitou dobou a když ho ucítím, jde na mě nostalgie :-) Jinak mezi moje stálice patří Trussardi inside, YSL - Elle a Lanvin - eclat d´argepe :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky